Ny i Karmaklubben?

Er du ny i Karmaklubben? Så har du nok en del spørgsmål. Men bare rolig, du kan finde svar på det meste her!

1. Hvorfor startede Lone KarmaKlubben?

I 2008 fik Lone nok af, at der først er gang i nattelivets dansegulve kl. 24. Hun blev også træt af kødmarkedsstemningen og træt af dj’s, som spiller musik for sig selv i stedet for at spille for gæsterne. Lone blev også træt af dunk-dunk-dunk-musik, remixet til ukendelighed. En oktober aften i 2008 indkaldte Lone derfor sine venner til fest kl. 20 – en af vennerne styrede musikken, og alle havde en fest. De vidste det ikke dengang, men det var første skridt på vejen, til at revolutionere det Københavnske natteliv.

Siden er der sket en del: I 2010 åbnede Karmaklubben i Aarhus, 2014 i Odense, 2018 i Aalborg og i 2019 åbner vi i Haderslev. Formålet? At lave en stor glad fest med fed musik, gode drinks og plads til alle mennesker, som elsker at danse og hygge i baren… tidligere end normalt, nemlig fra kl. 20!

2. Hvem kommer i KarmaKlubben?

Folk, som stiller dette spørgsmål, vil oftest gerne have svar på et (eller alle tre) af følgende: 1. Hvor gamle er gæsterne? 2. Kommer der flest mænd eller flest kvinder? 3. Kommer alle med nogen, eller kan man komme alene? Det, der ofte i virkeligheden menes med de spørgsmål er virkeligheden Vil jeg passe ind? I Karmaklubben registrerer vi ikke aldersgrupper og kønsfordeling.


Årsagen til, at vi ikke registrerer kønsfordeling og aldersgruppe er, at vi ikke interesserer os for, hvor gamle folk er, eller hvilket køn de har. I nattelivet findes fester, som er rettet specifikt mod specifikke aldersgrupper eller fester, hvor folk kan gå hen for at møde potentielle kærester. Det er ikke formålet med Karmaklubben.

Dansefesterne i Karmaklubben er lavet for at skabe en ramme, hvor gæsterne har det til fælles, at de værdsætter et tidligt starttidspunkt, hvilket oftest ikke har noget at gøre med alder, men derimod om hvorvidt man er morgenmenneske eller natteravn.
De mennesker, som frekventerer Karmaklubben kan enten selv lide at danse eller vil gerne sidde og hænge ud i en bar og få nogle drinks, men i en atmosfære, hvor der er gang i dansegulvet.

3. Hvorfor hedder det ‘KarmaKlubben’?

Ordet ‘karma’ giver måske lidt associationer til hippietiden, men i virkeligheden er det et ældgammelt begreb: Det, man sår, høster man. Det man sender ud, kommer tilbage.  At ens handlinger har konsekvenser.

Det er jo ikke så hippieagtigt, men vel egentlig ret logisk. Ordet ‘karma’ er altså en betegnelse herfor. Forudsætningen for at gebærde sig fornuftigt og venligt er, at man har trives og har det nogenlunde godt i sin hverdag. En måde at få det (endnu) bedre er at gøre noget man synes er sjovt eller placere sig selv i situationer, hvor man glædes. Eksempelvis at gå til fest.

Jeg har siden barndommen været glad for at danse – både hjemme på stuegulvet, men også ude i byen. Derfor gav det god mening at kalde et dansefestkoncept ‘Karmaklubben’, fordi det vil fange opmærksomheden hos mennesker, som også synes, det er sjovt at feste og som sætter pris på at dele danseglæden (og et par gode drinks) med andre.

4. Hvorfor er KarmaKlubben ikke en singlefest?

For lige at slå en ting fast: Naturligvis må man gerne møde et dejligt menneske, som man forelsker sig i og blive kæreste med til en karmafest – faktisk har vi intet mindre end fire ægteskaber og tre børn på samvittigheden. MEN der er allerede mange singlefester for dem, der går i byen med det specifikke og erklærede formål at finde en kæreste. 

Karmaklubben har et ganske andet formål, som ikke handler om at finde kærligheden for livet eller for en nat. Karmaklubbens fester er skabt for at give alle dem, som gerne vil i byen, men som ikke gider at gå ud kl. 24, høre dunk-dunk-musik og som går mere op i at feste … ganske som til en  rund fødselsdag eller til et bryllup, hvor alle danser og har det sjovt! 

At Karmaklubben ikke kommer i kategorien ‘singlefest’ betyder, at der blandt vores gæster er en stor aldersspredning, at der kommer singler, par og én gang har vi haft besøg af tre generationer: søn, far og (funky) farmor.

Karmaklubbens fester har til formål at samle danseglade folk, og folk, som synes det er sjovt at gå i byen på den ‘privatfest-agtige’ måde.

5. Skal man danse, når nu KarmaKlubben er en dansefest?

Nej, i Karmaklubben er der ikke noget, man skal. Festerne er lavet for folk, som godt gider at få noget ud af næste dag, og derfor kan se idéen med at gå tidligere byen. Det er jo en “privat fest med offentlig adgang’ – Dammarks største – skabt med det formål at skabe en aften, hvor folk kan hygge sig, hænge ud og danse.

Kort sagt gæsterne opdeles i 3 grupper:

  1. Dem, der elsker at danse og drøner ud på dansegulvet.
  2. Dem, som egentlig helst vil stå i baren og nyde et par drinks eller en øl, men måske går lidt på dansegulvet indmellem.
  3. Dem, som ikke er til at danse, men som virkelig godt kan lide den stemning, som Karmaklubben er kendt for.

6. Hvilket tøj har man på?

Det lyder måske som et mærkeligt spørgsmål, men det får vi faktisk indimellem. Muligvis fordi der kan opstå en misforståelse omkring navnet ‘Karmaklubben’, som værende en “alternativ hippiefest”. Men Karmaklubben’ er jo en ganske almindelig fest, som kan sammenlignes med et kæmpe bryllupsfest eller en kæmpe rund fødselsdag, hvor alle danser, hygger sig og har det sjovt til fed musik.

Nogen gæster kommer i afslappet tøj ala jeans og t-shirt (for såvel mænd som kvinder), andre gæster har kigget lidt dybere i klædeskabet. Til nytårsfesterne gør de fleste dog lidt ekstra ud af sig selv.